Нгадњим Мехмети

Нгадњим Мехмети во 2004 година го отвори студиото за дизајн и рекламирање EGGRA во Скопје. Toj има спроведено рекламни кампањи и визуелни идентитети за клиенти како Албтелеком, Тринг, Македонска Пошта и др. Тој предавал графички дизајн и технологии за печатење на „Академија Италијана“ – Институт за дизајн и мода во Бангкок, Тајланд. Добитник е на повеќе меѓународни награди за дизајн на постери. Од 2013 година е активист и ко-основач на движењето Еко Герила во Тетово.

Сподели: