Агон Мемеди

Агон Мемеди е истражувач од областа на компјутерските науки на Техничкиот Универзитет во Берлин. Магистерските студии ги заврши во Германија, каде ги продолжува докторските студии. Тој е добитник на стипендии Еразмус Мундус (од Европската Комисија) и Фулбрајт (од Стејт департментот на САД). Агон е ко-основач и потпретседател на Здружението за образование „Пенда“.

Сподели: