Бленди Ходаи

Бленди Ходаи е многу гласен студент и активист за младински права во земјата. Во 2017 година, тој го основа најголемото студентско движење „УУСУ“ и го води истиот 4 години, претварајќи го гласот на студентите во апарат за реализација на нивните барања и права. Во 2020 година е избран за директор на платформата „Теен Талкс“ за зајакнување на гласот на младите. Во моментов, тој е вклучен во разни активности со ЕУ и ООН.

Сподели: