Ариф Арифи

Ариф Арифи е стоматолог и во моментов е при крај на специализацијата по ортодонција. Својата дејност ја извршува во стоматолошката ординација Санодент- Дентал Клиник како дел од семеејниот бизнис. Ангажиран е со пола работно време како асистент на Стоматолошкиот факултет на Универзитетот во Тетово и истовремено рааботи и како клинички експерт/консултант за швајцарската компанија Bottmedical AG чиј центар е во Базел.

Studimet universitare i ka kryer në Fakultetin e Stomatologjisë pranë UKIM, ku pas diplomimit vazhdon edhe me studimet master, duke punuar pjesën e hulumtimit ne University of Greenwich, Londër, Mbretëria e Bashkuar.
Për momentin, poashtu vijon studimet e doktoraturës pranë UKIM.

Сподели: