Зеќир Вица

Зеќир Вица работи во Вашингтон Д.Ц. во областа на сончевата енергија и изградба на инфраструктура за електрични возила. Основното и средното образование ги завршил во Тетово, студирал драмски уметности во Тетово и графика во Скопје.

Уште од многу рана возраст бил ангажиран во политички активизам во разни организации во граѓанскиот сектор во Република Северна Македонија, и во Движењето Самоопределување! во Косово. Во 2016 и 2020 година се вклучил во претседателската кампања на Берни Сандерс во САД.

Сподели: